Favoriti
Favoriti

Novosti

pozovi
pošalji E-mail

KOJI JE NAJBOLJI PERIOD GODINE

za prodaju nekretnine

Mada je u poslednje vreme potražnja za nekretninama u Srbiji porasla, tržište nepokretnosti oduvek se bazira upravo na odnosu ponude i potražnje. I formiranje cena može da zavisi više od toga, nego od stanja u kom se nalazi nekretnina, pa čak i lokacije.

Ipak, postoje periodi u toku godine kada je najbolje prodati nepokretnost i, naravno, kada je po tom pitanju situacija nepovoljna. Najviše nekretnina u ponudi ima u proleće, dok ih je najmanje u jesen. Stručnjaci ističu da prodaja vrhunac dostiže u kasno proleće, pre svega u maju, a potom i junu i početkom jula. S druge strane, najizrazitiji pad je vidljiv u oktobru i decembru. Razlozi su jasni. Tokom proleća i leta ima više dnevne svetlosti, pa stambena jedinica može delovati prostranije, lepše, toplije. Prilaz zgradi ili kući će biti raskošniji, travnjak je zelen, cveće rascvetalo. Zimi, kada je vreme tmurno, i stan će biti mračniji i manje privlačan, prilaz može biti zatrpan snegom, a dvorište neće oslikavati svu svoju bujnost i ugođaj koji vam može priuštiti sedenje u bašti. Prvi utisak je veoma bitan, pa je potpuno očigledno kada ćete postići veću cenu za svoj stan ili kuću.

Za kupovinu je, dakle, sasvim druga priča. Prodavci koji ne uspeju da prodaju nekretninu tokom godine, a ne žele da čekaju do sledećeg proleća, ponekad su voljni da snize cenu. Ukoliko ste kupac, to je trenutak da ugrabite priliku i povučete odlučujući potez. Oni koji su u potrazi za novim domom za svoju porodicu, poželeće da se presele pre početka školske godine, kako bi njihovi mališani bez problema krenuli u sledeći razred ili vrtić. Postoji mogućnost i da sačekaju raspust, kako bi bili slobodniji za potragu, pakovanje, a potom i uređenje nove nekretnine. S obzirom na vremenske uslove, teško da bilo ko želi da se seli tokom hladnih, vetrovitih, kišovitih ili snežnih jesenjih i zimskih dana.

3 bonus saveta

  1. Obratite se ekspertima, kako biste otkrili kada je baš na vašoj lokaciji najbolje oglasiti nekretninu.
  2. Budite apsolutno spremni, pa pre nego što ponudite nekretninu na tržištu napravite sve neophodne korake, prvenstveno ključne popravke.
  3. Pozovite profesionalnog fotografa koji će umeti da istakne sve prednosti vaše nepokretnosti.

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2023-03-27T23:46:29+00:00
Go to Top