Favoriti
Favoriti

Novosti

pozovi
pošalji E-mail

BIRATE LI ŽIVOT

u kući ili stanu?

Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja kada se radi o potrazi za idealnim domom jeste – da li kupiti kuću ili ipak stan? Bez obzira na finansijske mogućnosti, svako od nas će u zavisnosti od svojih ličnih afiniteta, maštati o jednom ili drugom izboru. Ali, koja opcija je bolja? Tačan odgovor ne postoji, a prednosti i mane su brojne. 

Kada kažemo kuća, prva asocijacija nam je veliki, prostrani objekat sa visokim prozorima i terasom, uređenim dvorištem, privatnom garažom ili natkrivenim parkingom i igralištem za najmlađe članove porodice. Upravo to i jesu njene glavne prednosti – prostranost, vlastita bašta i privatnost. Njen veliki benefit jeste i sređena, ozelenela okućnica koja može služiti za druženje svih ukućana i pozivanje prijatelja, kao i za opuštenje tokom sunčanih dana. Mnogi ljubitelji ukrasnog bilja mogu uživati u sađenju cveća, uređenju vrta i kreiranju ugodne atmosfere za tople letnje dane. Iz svega navedenog, može se reći da kuće predstavljaju idealno rešenje, ukoliko više volite mir i tišinu jer su ovakvi objekti, bilo da je reč o modernijim zdanjima ili starijim vilama, uglavnom smešteni dalje od gradske vreve i ubrzanog pulsa metropole.

U tom smislu, upravo lokacija može biti presudan faktor da se odlučite za kupovinu stana. Stambene jedinice su najčešće locirane u centralnoj zoni, što znači da su vam svi gradski sadržaji lako dostupni. Ukoliko ne želite da tokom „špica“ putujete po sat i više vremena zarobljeni u saobraćajnoj gužvi, bez obzira na to da li se vozite automobilom ili koristite gradski prevoz, stan je za vas daleko bolja varijanta. Takođe, održavanje je dosta povoljnije i efikasnije jer su oni u većini slučajeva manje kvadrature od kuća. Isto tako, nećete sami snositi troškove popravki krova, fasade, električnih instalacija, grejanja i slično. I na kraju, tu je pitanje bezbednosti. Ukoliko ste u zgradi sa većim brojem stanova, čak i kada je reč o starogradnji, osećaćete se sigurnije. A ako se osvrnemo na novoizgrađene, eksluzivne stambene komplekse, koji podrazumevaju sigurnosne sisteme, dvadestčetvoročasovni nadzor, kamere, uslugu recepcije, briga o tome biće zaista svedena na minimum.

U svakom slučaju, odluka je na vama. Pre nego što se upustite u avanturu potrage za novim domom, prvenstveno dobro razmislite da li preferirate mir i privatnost ili ubrzani ritam gradskog života.

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2023-03-15T16:01:47+00:00
Go to Top