Favoriti
Favoriti

Novosti

pozovi
pošalji E-mail

TRŽIŠTE NEKRETNINA U SRBIJI

u konstantnoj ekspanziji

Tržište nekretnina u Srbiji je veoma dinamično i zavisi od različitih faktora, poput ekonomskih i političkih uslova, stanja građevinske industrije i urbanističkog planiranja. U današnje vreme, investiranje u nekretnine postalo je jedna od najunosnijih poslovnih prilika u našoj zemlji, što je posledica poboljšanja ekonomskog standarda, ali i povećane tražnje za stanovima i kućama. To se posebno odnosi na velike gradove, poput Beograda, Novog Sada i Niša, gde se cene nekretnina značajno povećavaju.

Za razliku od Evrope i Amerike čije tržište ulazi u veoma nestabilan i turbulentan period koji sa sobom donosi stagnaciju i pad cena nepokretnosti, u Srbiji je potpuno drugačija slika – stambeno tržište je u konstantnoj ekspanziji, a cene kvadrata su dostigle neočekivane iznose. Tome svedoči činjenica da je broj prodatih stambenih jedinica tokom 2022. porastao za čak 7,3 odsto u odnosu na 2021. Pored objekata koji su već u realizaciji, i za 2023. su najavljeni brojni ekskluzivni projekti. No, potražnja je veća od ponude i dok bude tako, cene će rasti. Priliv stanovnika u Beograd, kao i ekonomska kriza koja sa sobom donosi ideju o ulaganju u nekretnine, i izgradnja sve popularnijih luksuznih kondominijuma sa bogatim dodatnim sadržajima, neminovno utiče na tržište. Osim naših kupaca, sve je više stranaca koji novac ulažu u nekretnine u Srbiji, a Rusi postepeno prepoznaju srpsko tržište kao vrlo atraktivno.

Beograd je, kao glavni grad, imao najveći investicioni potencijal i u 2022, pri čemu je Savski Venac zabeležio i najveću stopu rasta prodaje od 24 odsto, dok je Zemun zabeležio pad od 23 odsto u odnosu na prethodnu godinu. To ne znači da je pala potražnja za Zemunom, već da nije bilo većeg broja projekata u ponudi. Najveća prosečna cena kvadrata u novogradnji je bila 3.558 evra po metru kvadratnom na Savskom Vencu i 3.112 evra po metru kvadratnom u Starom gradu, dok su kada je reč o starogradnji najtraženije opštine bile Stari Grad, gde je ta cifra dostigla 2.488 evra po metru kvadratnom i Vračar sa cenom od 2.345 evra po metru kvadratnom. To ne čudi, jer se radi o najeltinijim delovima prestonice, u kojima je imati nekretninu stvar prestiža, bilo da su u pitanju salonci i predratne vile ili deluks stanovi u zatvorenim premium kompleksima sa brojnim sadržajima nadohvat ruke. 

Uz našu pomoć klijent može da bude siguran da će jednostavno i lako prodati svoju nekretninu ili pronaći novi dom koji mu apsolutno odgovara.

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2023-03-15T15:57:54+00:00
Go to Top