Favoriti
Favoriti

Novosti

pozovi
pošalji E-mail

Život u centru grada

ili na periferiji?

Prilikom kupovine nekretnine lokacija može imati presudnu ulogu u izboru. Odluka o tome gde ćete živeti zavisi, pre svega, od načina života koji vodite i vašeg pogleda na svet. Večita dilema koju ima svaki kupac jeste da li kupiti stan u centru ili se ipak opredeliti za periferiju. Koju god opciju da odaberete nećete pogrešiti, jer svaka ima svoje prednosti i mane. Ukoliko želite da pametno investirate, to morate imati na umu i o svemu dobro promisliti. 

Centralno jezgro je mesto gde se odvijaju najvažnija gradska dešavanja. Tu su brojne kulturno-istorijske znamenitosti i svaka ulica krije autentičnu priču iz prošlosti. Osim toga, pogodnosti života u srcu prestonice su i mnogobrojna mesta za izlazak. Restorani, kafići i barovi predstavljaju pravu atrakciju za sve one koji vode aktivan društveni život.  Sa druge strane, ukoliko želite da se sklonite od vreve i buke velegrada, opredelite se za periferiju koja je idealna za porodice sa decom, ali i ljude koji žele ušuškanu atmosferu, vole da borave u prirodi, pešače, šetaju pored reke ili u ozeleneloj šumi. 

Dobro se raspitajte o cenama kvadrata u naselju u kom planirate da kupite nekretninu. Stanovi u prestižnoj centralnoj zoni spadaju među najskuplje, bilo da je reč o novogradnji ili starogradnji, a njihova tržišna vrednost je u stalnom porastu jer je reč o eksluzivnoj lokaciji koja uslovljava veliku potražnju. Cene stambenih jedinica na periferiji su niže, a dodatna prednost života van grada jeste i daleko jednostavnija mogućnost pronalaženja parking mesta. Osim toga, vaši mališani će biti bezbedniji i bez problema ćete moći da ih pustite da se na otovrenom igraju sa drugarima. No, ako nameravate da investirate u stan kako biste ga izdavali, centar je bolja opcija jer ćete mnogo brže i lakše moći da nađete zakupce. U poslednje vreme, sa rastućim brojem turista, možete se odlučiti i za varijantu izdavanja stana na dan.  

Zlatno pravilo svake uspešne kupovine je dobar plan. Ponuda je raznovrsna, zato dobro sagledajte sve aspekte i jednog i drugog načina života, usaglasite svoje mogućnosti i želje i napravite najpametniji izbor za sebe.

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2023-02-20T22:51:30+00:00
Go to Top