Favoriti
Favoriti

Novosti

pozovi
pošalji E-mail

Pozicija kreveta

po feng shui-ju

Drevnom kineskom praksom, takozvanim feng shuijem, možete stvoriti prostor koji izgleda lepo i izaziva osećaj dobrobiti i pozitivne energije, a mi vam otkrivamo nekoliko saveta kako to da uradite. Za apsolutnu stabilnost, sigurnost i balans,  vaša spavaća soba mora biti uredna i dobro organizovana. Važno je da je u njoj sve na svom mestu i da se lako možete snaći, jer će vam to pomoći da u jeku brzog i urbanog načina života pronađete mir u toplini svog doma.

Spavaća soba je prostor u kom provodimo oko 8 sati dnevno, stoga je bitno da energija u njoj bude u ravnoteži. Krevet predstavlja simobol odmora i opuštanja, a njegov položaj može značajno uticati na energetsko stanje u čitavoj kući, dok je kvalitetan san preduslov da budete srećni i zadovoljni u svojoj koži, nakon napornog dana na poslu. Osobe koje uviđaju vrednost udobnog kreveta postižu veći napredak i imaju više strpljenja za okolinu. Po feng shuiju, idealna pozicija za postavljanje kreveta je komandna pozicija po kojoj on mora biti udaljen od dijagonale koja se povlači u odnosu na vrata. Jednostavnije rečeno, vaš krevet treba da bude postavljen tako da možete videti vrata dok ležite, ali ne i da vaša stopala pokazuju direktno na njih. Pored same pozicije kreveta u prostoriji, kjlučno je da obe njegove strane budu proporcionalne, odnosno očekuje se da komode i lampe budu postavljene na istoj razdaljini i da uvek idu u paru.

Još jedan važan aspekt feng shuija je upotreba boja, kao i raznih oblika i materijala u prostoru. Na primer, korišćenje okruglih stvari i svedenih tonova stvara osećaj smirenosti, dok korišćenje oštrih uglova i jarkih boja, poput crvene, stimulišu energiju i strast.

Bilo da se radi o postavljanju nameštaja, upotrebi boja ili protoku energije, cilj feng shuija je da se kreira ambijent koji odiše zdravljem, pozitivom i bogatstvom, tako što usklađuje energiju okruženja sa prirodnim svetom. 

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2023-02-14T00:56:01+00:00
Go to Top