Favoriti
Favoriti

Novosti

pozovi
pošalji E-mail

Najčudnija arhitektonska

remek dela na svetu

Savremeno doba, u arhitektonskom smislu, sa sobom nosi prestiž i jedinstvenost koji se ogledaju u ukupnoj vrednosti zgrada i njihovoj veličini, ali i obliku. Investitori se utrkuju ko će da izgradi najbolju i najfunkcionalniju građevinu. Međutim, mnogo je i neobičnih objekata koji se izdvajaju dizajnom i drugim specifičnostima. Ovo su samo neki od primera koji predstavljaju atrakciju za turiste, ali i značajna građevinska ostvarenja.

  • „Pijana kuća“ u poljskom gradu Sopot ima izdužene linije i krive uglove, što daje utisak kao da se savija ili klizi. Ova zgrada je zapravo tržni centar koji se prostire na oko 4.000 kvadratnih metara.
  • „Igrajuća kuća“ u Pragu, poznatija kao „Fred i Džindžer“, predstavlja neverovatno remek delo arhitekture. Ima dva tornja koja se naginju jedan ka drugom i kreiraju utisak kao da gledamo zgrade koje se kreću u plesnom pokretu.
  • „Atomijum“ je jedna od poznatijih zgrada. Ima oblik atomske ćelije sa šest kugli koje predstavljaju atome sa mostovima koji ih povezuju.
  • „Nacionalni centar za scenske umetnosti“ u Pekingu je elipsoidna kupola od titanijuma, sa kapacitetom sedišta od preko 5000 mesta i površine od 12.000 kvadrata. Građana je šest godina.
  • „Lotus zgrada“ u Kini ima oblik lotosove cvetne ljuske i koristi se kao muzej. Svojom veličinom i izgledom čini jedan od simbola arhitekture u čitavoj Kini.
  • „Kaktus kule“ su čuvene građevine u Kopenhagenu karakterističnog oblika i još zanimljivijeg koncepta. Koriste se kao rezidencijalni prostor i kombinuju male stanove i velike zajedničke prostorije, što je odlika sličnih co-living projekata kakvi postoje u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.
  • „Kuća-klavir“ u gradu Anšun dokaz je da je Kina jedna od najkreativnijih i najinovativnijih država. Iako je reč o muzeju, verujemo da je mnogo onih koji bi voleli i da žive u zgradi oblika ogromnog klavira sa sjajnim pogledom na prirodu koja je okružuje.
  • Zgrada „Velika korpa“ u Ohaju sedište je kompanije Longaberger koja se bavi proizvodnjom ručno pravljenih drvenih korpi i sličnih elemenata. Nesvakidašnjim izgledom svog predstavništva, ova firma je definitivno privukla brojne poglede i ujedno pokazala čime  se bavi.

Izvor: insureandgo.com, worldinsidepictures.com

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2023-02-12T02:30:10+00:00
Go to Top