Favoriti
Favoriti

Novosti

pozovi
pošalji E-mail

Da li ste za

starogradnju ili novogradnju?

Gotovo da ne postoji osoba koja se prilikom potrage za savršenim mestom za život nije zapitala da li sviti „gnezdo“ u starogradnji ili se fokusirati na novije i modernije objekte. Bilo da ste ljubitelj starijih, ali očuvanih, kvalitetnih zgrada na odličnim lokacijama ili savremenih stambenih kompleksa koji pružaju dodatne pogodnosti, ova dilema je neizbežna. Kojoj god strani da pripadate, nije pogrešna, budući da svaka ima svoje prednosti i mane.

Stara gradnja uliva sigurnost, jer se nekada prilikom izgradnje nisu pravili nikakvi kompromisi. U Beogradu, ali i čitavoj Srbiji, zgrade izgrađene pre više od 60 ili 70 godina i dan-danas izgledaju vrlo očuvano i postojano i pritom nepokolebivo pariraju modernim i znatno mlađim „konkurentima“. Po nepisanom pravilu, ovakve zgrade se nalaze u urbanim gradskim zonama, ako ne u strogom centru. Cena stanova u njima je niža u odnosu na novogradnju, ali pitanje je šta možete zateći na licu mesta. Taman kad pomislite da ste dobro „prošli“, neretko  se dešava da se pojave nepredviđeni i neočekivani problemi. To je momenat kada vas dočekaju prikriveni i neplanirani troškovi u vidu zamene dotrajalog parketa, krečenja zidova u svim prostorijama, promene neadekvatnog ili staromodnog nameštaja, sanitarnih čvorova, instalacija, izgleda kuhinje… U tom smislu je sasvim jasno zašto kupovina stana u starogradnji može biti „mačka u džaku“.

Sa druge strane, ogromne kule i novoizgrađene zgrade paraju nebo stvarajući nove gradske centre i u potpunosti menjajući viziju življenja u urbanim sredinama. Najveći „problemi“ u stanovima čiji ste prvi vlasnik jesu opremanje i planiranje žurke povodom useljenja.

Međutim, iako nema izazova kao kod stanova u starogradnji, čak i najmodernije zgrade umeju da budu daleko od idealnog doma. Koliko puta vam se desilo da su glasine o lošoj gradnji razbile iluziju o savršenosti neke savremene zgrade? Ono što zapravo brine jeste činjenica da to često nisu samo glasine, već realnost. Ukoliko se ne posveti dovoljno pažnje svakom detalju prilikom planiranja i izgradnje stambenog objekta, sve njegove mane kad-tad će isplivati na videlo. Potražnja za nekretninama veća je nego ikada, a takav trend dovodi do toga da investitori kvantitet stave ispred kvaliteta. Kada se to desi, vlasnici se obično upuštaju u dodatnu rekonstrukciju i modifikaciju svojih nekretnina, a to iziskuje još sredstava koja nisu mala.

Ipak, uz pretpostavku da je zgrada izgrađena po najvišim standardima i imajući u vidu visoku cenu kvadratnog metra u novogradnji, postoji li neko ko bi odbio da živi u modernom domu koji odiše prefinjenošću, luksuzom, vrhunskim kvalitetom i pored toga ima obezbeđeno parking mesto za svog četvorotočkaša? Pre nego što odgovorite, ne zaboravite na energetsku efikasnost, kontrolisane troškove, učešće u dizajniranju prostora u ranoj fazi gradnje, višegodišnju garanciju investitora i još mnogo drugih benefita koje kupovina stana u novoizgrađenoj zgradi nosi sa sobom.

Čini se da je danas izbor mesta za život ogroman, a potražnja za kvalitetnim stanovima još veća. Prilikom odabira savršenog stana, najbitnije je pravilno postaviti parametre za pretragu, napraviti dobar plan i temeljno promatrati sve ponude. Na tom putu nema bolje pomoći od stručnjaka i konsultanata platforme CBS Home – kreditnog savetnika, advokata, notara i arhitekte – koji će Vas sprovesti kroz jedinstveno iskustvo kupovine nekretnine i učiniti da se probudite u svom domu iz snova.

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2022-11-21T10:53:48+00:00
Go to Top