Favoriti
Favoriti

Novosti

pozovi
pošalji E-mail

Trendovi u 2022:
top 5 boja za enterijer vašeg doma

Prema rečima svetskih eksperata, najaktuelnije boje u 2022. godini ispirisane su prirodom i planetom, i gotovo po pravilu, donose mir, zdravlje i dobrobit u svačiji dom. Od prašnjavo plave i delikatno zelene, pa sve do zemljanih tonova, popularne i bezvremenske nijanse ispuniće životni prostor optimizmom i vedrinom i izgledaće moderno u godinama koje dolaze.

ZELENE NIJANSE INSPIRISANE PRIRODOM

Kako je pandemija virusa korona učinila da se čovečanstvo vrati prirodi, jedna od dominantnih boja u 2022. godini svakako je zelena. Svaki dom žudi za udobnošću i povezanošću sa prirodom, a zelene nijanse biće savršena osnova za kombinovanje u većini unutrašnjih prostora, naročito sa drvetom i drugim prirodnim elementima, takođe aktuelnim u tekućoj godini.

ZEMLJANI TONOVI

Poput zelene boje, zemljane nijanse će učiniti da se vratimo korenima i onome što je suštinski naš jedini dom – planeti Zemlji. Tamne boje trebalo bi da dodaju nivo sofisticiranosti unutrašnjem prostoru, ali i stabilnost za kojom mnogi žude usled neizvesnih vremena. Zemljani tonovi pomažu da se ukućani osećaju utešeno bez obzira na spoljašnja dešavanja, a sa porastom dekora inspirisanih prirodom, ove nijanse će dodatno „otvoriti“ prostorije.

ŽUTOM DO BOLJE ENERGIJE

Vesele nijanse žute u kombinaciji sa drugim pastelnim bojama mogu stvoriti moderan i razigran izgled prostorija, a ukoliko često boravite kod kuće, neophodno je kreirati prostor koji pospešuje radost, sreću i intelekt. U svim svojim tonovima žuta boja asocira na toplinu, energiju, kreativnost, vedrinu i radost.

BELA KAO SIMBOL ČISTOG I MINIMALIZMA

Prognoze su da će u 2022, ali i narednih godina preovladavati vrlo čiste neutralne boje koje povezuju prostorije u čitavoj kući. Bela boja oduvek je bila sinonim za moderno i minimalističko, naročito ukoliko se pomeša sa kremastom i bojom dragulja. U kombinaciji sa drugim trendovima modernog dizajna enterijera, šansa za grešku svedena je na minimum.

VERI PERI, BOJA 2022. GODINE

Italijanski institut Pantone više od dve decenije bira boju koja će karakterisati nadolazeću godinu. Ove godine je čak izmišljen i naziv boje koja je nijansa plave na ljubičasto-crvenoj podlozi – „veri peri“ (Very Peri). Ova boja, prema rečima analitičara pokazuje živahnost i radost, kao i kreativnost, a dizajneri enterijera ohrabruju vas da pokušate da je uklopite sa svetlim i kontrastnim detaljima u prostoru.

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2022-10-18T00:06:30+00:00
Go to Top