Favoriti
Favoriti

Novosti

Pozovite
pošaljite E-mail

Koji vam je san dražI –
američki ili građanski?

Najveći deo čovečanstva teži uspešnom životu koji podrazumeva nezavisnost i sigurnost. San mnogih je da, pored onih ideoloških vrednosti, u svom životnom veku ipak stekne i određenu količinu materijalne imovine koju će konzumirati ako ne svakodnevno, onda barem s vremena na vreme. 

Pojam „američkog sna“ predstavlja nacionalni etos Sjedinjenih Američkih Država, koji podrazumeva skup uverenja u kojem vladaju sloboda i mogućnost napretka i uspeha postignutog kroz naporan rad u društvu koje nema puno prepreka. Kao jedan od prvih koraka u ostvarenju „američkog“ je realizacija još osnovnijeg „građanskog sna“, pod kojim se podrazumeva kupovina prve nekretnine i automobila.

Zbog ogromne teritorijalne površine koju zauzima, ekonomske moći i životnog standarda svojih građana, Sjedinjene Američke Države pružaju značajno više mogućnosti svima koji se opredele za ispunjenje pomenutog sna. Ako govorimo o nekretninama, SAD broji više od 141 milion stambenih jedinica, u kojima nešto manje od trećine – tačnije, 64 odsto – žive vlasnici tih nekretnina.

Globalna pandemija očito je promenila načine funkcionisanja i razmišljanja, pa je tako čak 50 odsto novih vlasnika, svoje nekretnine pronašlo i kupilo online. 

Interesantno je da milenijalci – osobe rođene između 1981. i 1996. godine – čine 38 odsto kupaca, što je manje u odnosu na prošle generacije. Stereotip koji prati milenijalce je da neguju trend odlaganja životnih odluka, pa se znatno kasnije od starijih ili čak mlađih generacija upuštaju u samostalani život u iznajmljenom stanu. 

Sa tim u vezi, možda će vam biti interesantna činjenica da je u SAD, prosečna cena za izdavanje stambenih prostora u aprilu 2022. godine iznosila čak 1.827 dolara, što je rekordno visoka cifra i čak 16,7 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine. Kada je reč o prodaji kuća, cena prosečne kuće u Sjedinjenim Državama u maju mesecu iznosila je neverovatnih 400.000 dolara.

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2022-08-26T14:19:35+00:00
Go to Top