Favoriti
Favoriti

Novosti

Pozovite
pošaljite E-mail

DA LI STE ZNALI…?
7 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O NEKRETNINAMA ŠIROM SVETA

Kao i u svim sferama života, tako i na tržištu nekretnina postoji mnoštvo neverovatnih, zanimljivih, a često i smešnih činjenica. Izdvojili smo Vam samo neke od njih.

  1. Američki biznismen, Voren Bafet, poznat je po svojim poslovnim uspesima i tituli jednog od najbogatijih ljudi na svetu, ali javnosti je manje poznata činjenica da ovaj čuveni investitor i filantrop, i pored ogromnog bogatstva, živi u svojoj skromnoj kući koju je 1958. godine kupio za 31.500 dolara.
  2. Osnivač i vlasnik Fejsbuka, Mark Zakerberg, 2013. godine je kupio četiri kuće pored svoje u Paulo Altu, uz dopuštenje da porodice od kojih je kupio kuće ostanu da žive u njima. Ovo je uradio kako bi izbegao mogućnost da se kuće nekada nađu na slobodnom tržištu uz prodajni slogan – „Prva vrata do Marka Zakerberga“.
  3. Najskuplja kuća u istoriji Istočne obale Sjedinjenih Država je imanje izgrađeno u engleskom stilu, u Alamu koje košta 39 miliona dolara. Prostire se na skoro 22 hektara i uključuje 10 spavaćih soba, 22 kupatila, evropski vinski podrum obložen kamenom, bioskop sa 14 sedišta, bazen, spoljnu kuhinju sa pećnicom za picu i viseći most koji vodi do kućice na drvetu.
  4. Kako se u Kini broj 8 smatra srećnim jer se dovodi u vezu sa prosperitetom, jedan kineski investitor je kupio zgradu u Australiji za simboličnih 88.888.888 dolara i pretvorio je u svoj poslovni prostor.
  5. Tržište nekretnina oduvek je bilo atraktivno, čak i za marketinške potrebe kompanija. Tako je 1997. godine Pepsi organizovao takmičenje u kojem je glavna nagrada bila replika čuvene kuće porodice Simpson iz istoimenog animiranog crtanog filma ili novčana nagrada od 75.000 američkih dolara. Pobednici takmičenja odlučili su se ipak za novčanu nagradu, pa je ova replika naknadno renovirana, kako bi izgledala kao „obična“ kuća i nakon toga je prodata na tržištu.
  6. Koliko puta ste rekli „Želim da živim na moru”? Ukoliko bukvalno to želite i imate mnogo novca, „MS The World“ je pravo mesto za vas – najveći privatni stambeni brod na planeti ima 165 privatnih stanova i neprestano plovi svetom, a stanari plaćaju 7 miliona dolara da bi živeli na njemu.
  7. U Japanu postoji zgrada kroz čiji peti, šesti i sedmi sprat prolazi auto-put. Auto-put je ulistan kao „stanar“ sva tri sprata.

CBS Home je usluga po tvojoj meri

Naša misija i želja su da klijentima pružimo najbolje rešenje,

prilikom odabira nekretnine i opremanje stana.

Pozovite nas
Pošaljite e-mail
Zakažite termin

Projekti koje preporučujemo

2022-09-01T14:14:54+00:00
Go to Top